Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Jacot realiseert zich dat ondernemerschap niet alleen gaat om het creëren van economische waarde, maar dat het ook een geweldige bijdrage kan leveren aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken zoals het voorkomen van milieuverontreiniging en de verbetering van sociale verhoudingen. Dit geldt in eerste instantie voor de maatschappelijke vraagstukken die direct raken aan onze eigen organisatie.

Indirect streven we naar een positieve uitwerking op de eerlijke verdeling van welvaart, de naleving van mensenrechten in brede zin en andere maatschappelijke behoeften.

Afvalscheiding

Afvalscheiding

Afval is waardevol als het opnieuw te gebruiken is, maar ook als het wordt verbrand. Jacot doet zelf aan gescheiden afvaldistributie op het gebied van metaal, papier, klein chemisch afval en toners. Bij Jacot wordt het scheiden van afval strikt nageleefd. Waar mogelijk dragen wij ons steentje bij aan het sociaal verantwoord ondernemen door opbrengst van ingeleverde toners te doneren aan het goede doel ´Cliniclowns´.

Verbruiksartikelen die wel schadelijk zijn zoals accu’s en batterijen, worden apart ingezameld en ingeleverd bij een gespecialiseerd inleverstation. Het verwerken van gescheiden afval zorgt voor een besparing van grondstoffen, energie en geld.


CO2 reductie

CO2 reductie

De voordelen van een Paperless office zijn helder. De praktijk leert dat dit vaak een stuk ingewikkelder is. De bedrijfsprocessen zijn zo aangepast met het resulteert in een aanzienlijke besparing van papier, brandstof en energie verbruik.

Digitalisering van correspondentie, efficiëntie in transport en planning, alsmede grootschalig inkopen van energie hebben hier toe geleid.


Producten en leveranciers

Producten en leveranciers

Steeds vaker worden onze aangeboden oplossingen gebaseerd op gebruik van producten met beperkte energie afname (LED/laser techniek) of met efficiënter energiegebruik. Jacot werkt uitsluitend samen met leveranciers die zelf ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierdoor zijn wij verzekerd van producten die aansluiten bij onze visie op het uitdragen van het maatschappelijk verantwoorde gedachtengoed.


Sociale bijdrage

Sociale bijdrage

Jacot levert een sociaal maatschappelijke bijdrage via het actieve partnerschap met JINC. JINC vindt dat ieder kind een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdient. Elk kind heeft dromen en talenten, maar als je opgroeit in een omgeving met weinig rolmodellen en veel werkloosheid, krijg je nauwelijks kans om deze waar te maken en sta je er vaak alleen voor.

JINC geeft deze kinderen kans op een betere toekomst. Ze leren solliciteren, maken kennis met verschillende beroepen en ontdekken samen met een coach welk werk bij hun mogelijkheden en talent past.

Meer weten? Neem contact op met:

Michel Calvelage

Algemeen directeur
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: +31 (0)6 - 557 031 92