1 Fotograaf Richard Mulder.jpg

1 Fotograaf Richard Mulder.jpg

2 Fotograaf Arnaud Roelofsz.jpg

2 Fotograaf Arnaud Roelofsz.jpg

3 Fotograaf Richard Mulder.jpg

3 Fotograaf Richard Mulder.jpg

4 Fotograaf Arnaud Roelofsz.jpg

4 Fotograaf Arnaud Roelofsz.jpg

5 Fotograaf Richard Mulder.jpg

5 Fotograaf Richard Mulder.jpg

Gemeente Den Haag

Jacot Audiovisueel verzorgt de modernste raadzaal van Nederland voor de gemeente Den Haag.

Op donderdag 15 december 2016 is de vernieuwde raadzaal van de gemeente Den Haag in gebruik genomen, Jacot heeft de audiovisuele systemen mogen verzorgen.

Samen met het projectteam heeft Jacot het volledige vergaderproces van de gemeente in kaart gebracht zodat de audiovisuele installatie perfect is afgestemd op iedere stap binnen dit proces. De installatie draagt bij aan een hoog gebruikersgemak en vergroot de efficiëntie tijdens de raads- en commissievergaderingen.

De raadzaal is voorzien van digitale Dicentis discussiemicrofoons met een identificatie- en stemmogelijkheid. De discussiemicrofoons zijn gekoppeld aan vergadersoftware zodat de raadsleden zich kunnen aanmelden met hun pas, hun stem op moties kunnen uitbrengen en ook gelijktijdig de toegekende spreektijd zien aflopen.

Op de schermen in de raadzaal worden tijdens de vergaderingen de videobeelden vanuit de automatische cameraregistratie, de spreektijden en de stemuitslagen weergegeven. Deze beelden kunnen ook live en voorzien van meta-data, via ConnectedViews van ArborMedia, worden gestreamd op de website van de gemeente. Op het geleverde ‘Video on Demand’-platform zijn alle vergaderingen vanaf 2009 beschikbaar gesteld voor alle belanghebbenden.

Naast de raadzaal is ook de foyer voorzien van nieuwe audiovisuele systemen. Deze ruimte wordt gebruikt voor grotere bijeenkomsten, persconferenties en voor het meekijken met de vergadering in de raadzaal. Aangrenzend aan de foyer is de Commissie-/Perskamer gelegen. Deze ruimte wordt in januari 2017 van nagenoeg hetzelfde audiovisuele systeem als de raadzaal ingericht door Jacot Audiovisueel.

Het presidium van Den Haag is zeer tevreden over de eerste raadsvergadering: “Op 15 december hebben we de modernste raadzaal van Nederland in gebruik genomen”, aldus voorzitter Rachid Guernaoui. Ook informatieadviseur David de Haan spreekt van een succes: “Wij hebben een succesvolle eerste vergadering gehad in de vernieuwde raadzaal. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie inzet om dit mogelijk te maken, mijn complimenten!" 

 

Tags: DCN, Discussie- en vergaderapparatuur, Automatische cameraregistratie

Meer weten? Neem contact op met:

Werner Raben

Sales Manager
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: +31 (0)6 - 397 777 32